Cursus Reiki I

Reiki is een eenvoudige en effectieve methode om mensen te behandelen via handoplegging. Reiki komt oorspronkelijk uit Japan. Het woord Reiki betekent “Universele Levenskracht”. Het is een oeroude methode, die pas de laatste decennia ook in het Westen bekend is geworden.

Als een medemens ergens pijn heeft, plaatsen we vaak instinctief onze handen op de pijnlijke plek om de pijn te verzachten of weg te nemen. Dat gebeurt al zo sinds mensenheugenis. Door aanraking wordt warmte, rust, liefde en ook genezende kracht overgedragen. Deze energie is de levenskracht, die ieder levend wezen uitstraalt. In Japan wordt zij “Ki” genoemd. Vandaar de naam “Reiki”.

Reiki is een methode die werkt met inwijdingen. Deze worden gegeven door een Reiki Master. Door Reiki inwijdingen te ontvangen, worden de energiebanen in het lichaam geopend en ontdaan van obstakels. De Ki kan beter gaan stromen; de levensenergie wordt versterkt. Ook wordt de ingewijde verbonden met de bron van alle universele Ki. Hij of zij kan daarna de Ki laten stromen door de handen op zichzelf, een medemens of een ander levens organisme te leggen.

Een volledige Reiki opleiding omvat de cursussen Reiki I, II en III. Zowel bij de eerste als bij de tweede en derde graad ontvangt de deelnemer inwijdingen. Bij elke graad verhoogt het vermogen om Ki door te geven. Ook kan men een steeds grotere hoeveelheid Ki in het lichaam vasthouden.

Na de inwijding in Reiki I kan men zichzelf behandelen, of een ander die lijfelijk aanwezig is. Bovendien heeft de inwijding effect op de fysieke gezondheid van de ingewijde.

Om met Reiki I te starten hoeft men geen specifieke vooropleiding te hebben.
De volgende punten komen tijdens de cursus aan de orde:
– De geschiedenis van Reiki
– De vijf leefregels
– Het energieveld rond het lichaam
– De chakra’s
– De Reiki handposities
Verder oefenen we op elkaar en worden er natuurlijk inwijdingen gegeven.

De cursus wordt gegeven door May en Frank-Jan, en kan zowel op individuele basis (één dag) als in een groep (twee dagen) gevolgd worden. Informeer naar de mogelijkheden.
Elke deelnemer ontvangt een cursusboekje en een Reiki I certificaat. Koffie/thee en iets lekkers zijn inbegrepen. Neemt u a.u.b. zelf uw lunch mee.